Osaaminen tutkinnoiksi ja työksi

Jumittaako opinnot? Eikö koulussa istuminen huvita? Jäikö koulut käymättä kokonaan?

Oletko keskeyttänyt media-alan opinnot tai miettinyt keskeyttämistä, mutta et ole keksinyt parempaakaan vaihtoehtoa? Media-ala kuitenkin kiinnostaa, mutta tuntuu liian haastavalta?

Tai olet jo tehnyt pitempään alan töitä, mutta sinulta puuttuu tutkinto?

Ehkä opintojen suorittaminen työpaikalla onkin se juttu, mutta tarvitset tukea ja apua siihen?

Metropolian ja Helsingin kaupungin Re:start – Osaaminen tutkinnoiksi ja työksi -hankkeessa tehdään yhteistyötä media-alan toimijoiden kanssa ja tarjotaan kiinnostavia työssäoppimispaikkoja alle 30-vuotiaille media-alan opiskelijoille ja alalla jo toimiville, joilta puuttuu tutkinto.

Hankkeen avulla pääset tutustumaan alalla toimiviin ihmisiin ja yrityksiin, opit ammatin ja suoritat tutkinnon osia tai koko tutkinnon työtä tekemällä. Hankkeen kautta työpaikoilla on lisäksi kouluttajia, jotka toimivat ammattikentällä ja tarjoavat omaa osaamistaan myös työssäoppijoille.

Hankkeessa tutkitaan samalla, miten koulutussopimuksesta (=työssäoppimisesta) saadaan paras mahdollinen irti niin opiskelijoille, työnantajille kuin työpaikkaohjaajillekin.

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä!

Arja Seppälä, koulutuskoordinaattori
arja.seppala@edu.hel.fi
050 365 8176

Re:start – Osaaminen tutkinnoiksi ja työksi -hankkeen päätoteuttaja on Metropolia Ammattikorkeakoulu. Hanke tehdään yhteistyössä Helsingin kaupungin (Stadin ammattiopisto, kulttuuri ja vapaa-aika, nuorten työllisyyspalvelut) ja luovan alan yritysten kanssa. Hanke alkoi syyskuussa 2018 ja päättyy vuoden 2020 lopussa. Hankkeen rahoitus tulee Euroopan sosiaalirahastolta sekä Metropolialta ja Helsingin kaupungilta.