Hallitus kuristaa ammatillista koulutusta – opettajana teen kuitenkin kaikkeni (HS 23.9.2018)

by | 23.9.2018

Hallitus kuristaa ammatillista koulutusta – opettajana teen kuitenkin kaikkeni (HS 23.9.2018)

by | 23.9.2018

”Kaikki asiaa vähänkin seuranneet tietävät, että ammatillisen koulutuksen rahoitusta on leikattu rajusti. Koulutuksen järjestäjien suurimmat kuluerät ovat tilat ja opettajien palkat. Kun säästöjä on pakko tehdä, säästetään näistä kahdesta.

Palkat ovat selkein säästö­kohde: vähennetään opettajien tunteja, jolloin palkkakulut pienenevät ja säästöä syntyy. Samalla vähenee myös lähi­opetuksen määrä. Siitä seuraa pakostakin tyhjäkäyntiä, joka varmasti näyttäytyy huoltajille opetuksen köyhyytenä.”

Lue koko mielipidekirjoitus:

Vesa Kupila: Hallitus kuristaa ammatillista koulutusta – opettajana teen kuitenkin kaikkeni (HS 23.9.2018)